KONTAKT

Idlaflickorna i Axmar bruk 14 augusti

Idlaflickorna – en audioteater

Datum: 14/8, Tid: 13:00 - 14:00

Plocka med dig din telefon ut på promenad och följ med Lillemor, Barbro och alla de andra på charter till Gardasjön. Idlaflickorna, av Kristina Lugn, är ett audioteaterverk att exklusivt uppleva en gång och sen aldrig igen. Det här är ett lustprojekt om nystart, omtag och pånyttfödelse. En upprättelse för Lillemor, Barbro, Yrsa, Tove, Gåsa-Flåsa, Sessa-Lätt och mamma. Och alla andra.

För i nattens utkanter. I hjärtats hemtrakter. Sitter de urvuxna flickorna, de bortsprungna mammorna, redo för urspårning och episk frigörelse!

Idlaflickorna har tidigare genomförts under två helt digitala tillfällen i mars, men denna gång flyttar vi ut audioteatern till Axmar Bruk där den vackra naturen får agera scenografin.

Vi samlas utanför Hyttan lördagen den 14 augusti kl 13.00.

Audioteatern nås via en QR-kod som scannas på plats och ger tillgång till en privat länk som går till en spelare på soundcloud.com. Länken är endast giltig under ett par timmar vid föreställningstillfället.

För bästa upplevelse använd hörlurar vid lyssning. Audioteaterverket är ca 50 minuter långt. Folkteatern finns på plats för information och dialog.

Röster: Anna Pareto och Alexandra Zetterberg Ehn
Av: Kristina Lugn
Regiöra: Johanna Sandström
Inspelning och klippning: David Zackrisson
Musik: Anna-Karin Berglund
Foto och film: Tomas van der Kaaij
Förlag: Colombine Teaterförlag
Producent: Folkteatern Gävleborg

Plats: Hyttan
Arrangör: Folkteatern Gävleborg i samarbete med Föreningen Hyttan
Kontakt: hyttanaxmarbruk@gmail.com

Med ödmjukhet inför att vi inte riktigt vet hur sommaren kommer att se ut är vår plan att vi ska genomföra de inbokade aktiviteterna och har för din trygghet vidtagit nödvändiga åtgärder. Vi följer FHM's rekommendationer och anpassar oss därefter. Du hittar uppdaterad info på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Se hela säsongsprogrammet »

Se hela kalendern här »

Dela i sociala medier:

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK